Muratlı İlçesi Gayrimenkul Değerleme Analizi

ocak ayı konut satışları

Bilge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Trakya bölgesi değerleme uzmanı ve danışmanı Salih Gökhan GaripTürkiye’nin Trakya bölgesindeki büyükşehiri Tekirdağ ilinin GünceGayrimenkul Değerleme bilgilerini derledi. Raporun Muratlı ilçesi gayrimenkul değerleme analizini aşağıda okuyabilirsiniz.

Muratlı ilçesinin yüzölçümü 427 km² olup, Tekirdağ’ın orta kuzeyinde kalan ilçe, Tekirdağ İline 22 km, uzaklık ta olan Muratlı kuzeybatısında Lüleburgaz İlçesi, kuzeyinde Ergene, doğusunda Çorlu, güneyinde Tekirdağ merkez, batısında ise Hayrabolu İlçesi bulunmaktadır. Muratlı ilçesinin nüfusu 2018 yılı itibariyle 28.537 dir.

Muratlı İstanbul, Avrupa ve Tekirdağ tren yolu üçgeninin merkezinde yer alması ile sanayi kuruluşlarının ilgisini çekmiş, verimli arazileri ile bölgedeki en köklü tarım ve hayvancılık üretimine ev sahipliği yapmış stratejik bir yerleşim yeridir. Son dönemde faal hale gelen Tekirdağ Limanı ile birlikte Muratlı’nın lojistik değeri daha da artmıştır.

Muratlı ilçesinin coğrafi alanının büyük bir kısmı tarıma elverişli alanlardır. Tarım alanlarının verimi, Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Tarım, çağdaş bilgi, beceri, araç, gereç ve girdilerle yapılmaktadır. İlçede yer altı su kaynaklarından Ergene nehrinden ve dört göletten (Hanoğlu, İnanlı, Kırkkepenekli, Müsellim) sulu tarım yapılmaktadır. Arazilerin tamamında başta buğday, ayçiçeği olmak üzere her çeşit tarım ürünü yetiştirilmektedir. Sanayi ürünü olarak da şeker pancarı ekilir. İlçede yer altı su kaynaklarından Ergene nehrinden ve dört göletten (Hanoğlu, İnanlı, Kırkkepenekli, Müsellim) sulu tarım yapılmaktadır. Muratlı ilçesinin, İstanbul’a yakınlığı, Tekirdağ limanına yakın bulunması, D-100 Karayoluna yakın olması ve İstanbul-Edirne-Avrupa demiryolunun Muratlı ilçesinden geçmesi sanayi kuruluşları için tercih edilen bir bölge olmuştur.

Muratlı ilçesinin Muradiye, İstiklal-Kurtpınar, Turan-Kazım Dirik, Fatih Mahalleleri ilçe merkezinde yer almakta olup merkez dışında 16 köy yer almaktadır.

Muratlı Gayrimenkul Değerleri

  • Muratlı ilçe merkezinin en hareketli noktası Mustafa Kemal Atatürk Caddesi ile 100. Yıl Caddesidir. Mustafa Kemal Atatürk Caddesi ve 100. Yıl Caddesi üzerinde yer alan işyerleri 5.000–7.000,-TL/m² arasında işlem gördüğü kira bedellerinin ise 25-40,-TL/m² aralığında olduğu görülmektedir.
  • Muratlı İlçesi konut piyasasında orta ve alt gelir düzeyine sahip ailelerce tercih edilen yeni inşa edilmiş 2+1 daire tipleri 140.000 – 150.000,-TL civarında, 3+1 daire tipleri 170.000 – 200.000,-TL aralığında bulunmaktadır.
  • İlçe merkezi dışında yer alan köy yerleşim alanlarında tarımsal amaçlı kullanılan arazilerinde birim değeri 8-12,-TL/m² aralığındadır.

İlçede Muratlı Organize Sanayi Bölgesi yer almaktadır. Muratlı OSB ilçe merkezine yaklaşık 1 km mesafede ilçe merkezinin kuzey kısmında yer almaktadır.

Muratlı OSB

Muratlı Organize Sanayi Bölgesi; Malkara Organize Sanayi Bölgesi  Tekirdağ il merkezinin 23 km kuzeyinde, Çorlu İlçe merkezinin 25 km batısında ve Lüleburgaz ilçe merkezinin 25 km güney-doğusunda yer almaktadır. Muratlı Organize Sanayi Bölgesi toplamda 334 hektar büyüklüğünde olup, bu büyüklüğün 250 hektarını sanayi parselleri oluşturmaktadır. Muratlı Organize Sanayi Bölgesi  içinden karayolu geçmekte, 35 km doğusunda çorlu havalimanı yer almaktadır. Halkalı-Edirne Demiryolu hattı alana 1km mesafeden geçmekte olup ayrıca Tekirdağ limanı ile de Demir yolu ve karayolu bağlantısı mevcuttur. Bölgede yer alan sanayi imarlı arsaların birim fiyatlarının 300-400,-TL/m² civarında olduğu görülmektedir.

Tekirdağ ilinin Güncel ve Ayrıntılı Gayrimenkul Değerleme Bilgilerini incelemek için linke tıklayın