Bolu Gayrimenkul Değerleme Analizi

bolu gayrimenkul değerleme analizi

Türkiye yüz ölçümünün % 1,015’lik bölümünü kaplayan Bolu İli, 8.276 km² yüz ölçümü ile Karadeniz Bölgesi’ nin Batı Karadeniz bölümünde yer almaktadır.

TARİH, KÜLTÜR VE TURİZM

Arkeolojik buluntulara göre Bolu’da ilk yerleşim Kalkolitik Döneme ( M.Ö. 5500 – 3000 ) kadar uzanmaktadır. Bolu İli, Merkez İlçe ile Gerede ve Seben İlçelerinde Tunç Çağı ( M.Ö. 3000 – 1200 ) yerleşim izleri tespit edilmiştir. M.Ö Romalıların hakim olduğu Bolu, ismi de şehir anlamında olan Polis’ten gelmektedir. M.S. 395 yılında Roma İmparatorluğu’ nun ikiye ayrılması ile Doğu Roma ( Bizans ) sınırları içinde kalan Bolu; İmparator Justiniaus döneminden itibaren thema adı verilen askeri valiler tarafından yönetilmiştir.

Hisar Tepesi, Karga Tepe ve Hıdırlık Tepesi adıyla anılan 3 tepe üzerinde kurulmuş olan şehir, içte ve dışta surlara sahip olmuştur. Şehrin kuzeyinde Halı Hisarı bölgesinde bu surların kalıntıları görülebilmektedir.

1071 Malazgirt zaferinden sonra batıya yayılan Türkmenler 3 yıl sonra Bolu’ya yerleşmişlerdir. İlerleyen süreçlerde Çelebi Mehmet’in Osmanlı Devletinin birliğini sağlamasından sonra Bolu,düzenli bir yönetime kavuşmuştur.

Abant Gölü, Gölcük Tabiat Parkı,Yedigöller gibi yeşil alanları ile meşhur olan Bolu’da kış turizmi de oldukça yoğundur. Kartalkaya kayak merkezi ile hem yerli ve yabancı insanları ilgi odağı olan Bolu,özellikle Arap turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

2014 yılında sadece 21 tesiste,yaklaşık 25.100 arap turist konaklamıştır.

Kış turizmi ve yeşil alanlarının haricinde Bolu’ nun Saray helvası, cevizli çöreği, kabaklı gözlemesi ile aşçıları da oldukça meşhurdur.

SANAYİ

Genel olarak ekonomisi tarım ve ormancılığa dayanan Bolu’da sanayi ve turizm sektörüde oldukça gelişmiştir.

Ankara – İstanbul kara yolunun güneyinde, Bolu merkeze 7 Km uzaklıkta olan Bolu Organize Sanayi sitesi bulunmaktadır.

Sanayi ile ilgili iş yerlerinin çoğu orman ürünleriyle alakalı olan Bolu’da aynı zamanda Karacasu Devlet Orman Kereste Fabrikası, Düzce Ambalaj Fabrikası, Çimento Fabrikası gibi birçok fabrikada bulunmaktadır.

BOLU’DA KONUT SATIŞ ORANLARI

  • 2019 yılında Bolu’da ise bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları %7,39 oranında artarak 1118 olmuştur.
  • Bolu’da ipotekli ve diğer ayrıntısında illere ve yıllara göre konut satışı 1118 iken,
  • İlk satış ve ikinci el satış ayrıntısında illere ve yıllara göre ipotekli konut satışı 263 olmuştur.

BOLU GAYRİMENKUL DEĞERLEME

Gölcük tabiat parkı gibi yeşil alanları, gelişen sanayisi ve kış turizmi ile ilgi odağı halinde olan Bolu’da yapacağınız gayrimenkul değerleme talepleriniz için, 0216 384 42 27 nolu telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

kaynak:

http://www.bolu.gov.tr/ortak_icerik/bolu/bilgi-islem/documents/genel_bilgiler.pdf

https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/bolu/genelbilgiler

http://www.ozgurbolu.com/haber/24764/iste-boluda-konut-satis-oranlari

http://www.cografya.gen.tr/tr/bolu/ekonomi.html